Reikės:
300 g avižinių dribsnių
150 g speltos ar pilno grūdo kvietinių miltų
100 - 150 g cukranendrių cukraus
50 - 100 g razinų ar kitokių džiovintų vaisių
50 g kokoso drožlių
50 g saulėgrąžų
50 g sezamo
Galima dėti riešutų ar moliūgų sėklų
1 – 1½ a. š. malto cinamono
1 ½ a.š. malto imbiero miltelių
½ a.š. tarkuoto muskato
200 ml aromatingo ar rafinuoto saulėgrąžų aliejaus (arba 150 g ištirpinto sviesto)
200 ml vandens
½ a.š. sodos ar kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Eiga
Į indą suberkite visus produktus (sodą nugesinkite) ir gerai išmaišykite. Palikite 10 – 15 min.
Formuokite sausainukus ir dėkite į riebalai pateptą skardą (tarp sausainukų palikite tarpelius, nes jie truputi pučiasi).
Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 20 min.
Prie sausainukų tiks prieskoninė arbata. Skanaus!!!