Reikės:
250 g. avižinių dribsnių
100 g. speltos (arba paprastų) sijotų miltų
30 g. kokoso drožlių
30 g. sezamo sėklų
100 g. sviesto
1 a.š. sodos
2 – 3 vidutinių obuolių
150 g. cukranendrių cukraus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio malto cinamono/kardamono
¼ puodelio kefyro ar rūgpienio
Eiga
Nuplauname obuolius ir supjaustome juos kūbeliais. Suberiame į indą, užpilame cukrumi ir cinamonu, išmaišome. Po keltos minučių suberiame kokoso drožles, sezamą, druską.
Kefyre nugesiname sodą. Kai išputoja supilame į obuolius. Išmaišome. Suberiame avižinius dribsnius, miltus ir išlydytą sviestą. Gerai išmaišome. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 15 – 20 min.
Skanaus!