Reikės:
Reikia paimti du indus.
Į pirmąjį beriame:
1 kg. ruginių arba kvietinių pilno grūdo miltų
3 a. š. sodos
1 v.š. malto kardamono
2 v.š. malto cinamono
300 g. aguonų (galima dėti mažiau)
300 g. kokoso drožlių
Viską išmaišome ir paliekame.
Į antrąjį:
600 g. cukraus
350 g. aliejaus arba 300 g. sviesto
1 litrą pieno arba rūgpienio/kefyro
Maišome kol ištirpsta cukrus. Tada sudedame:
300 g. razinų
300 g. migdolų
Galima papildomai įdėti kitų džiovintų vaisių.
Eiga
Antrojo indo turinį supilame į pirmąjį indą ir gerai išmaišome.
Supilame į skardą pateptą riebalais, viršų pabarstome cukrumi ir cinamonu.
Kepame apie 1 val. 180º orkaitėje.