Reikės:
300 g basmati ryžių
750 ml vandens
1 a.š. juodgrūdės sėklų
½ a.š. indiškųjų kmynų (kuminų)
2-3 gvazdikėlių
½ a.š. ciberžolės (nebūtinai)
1 v.š. lydyto sviesto (ghi) arba aliejaus
1 - 1½ a.š. druskos
Eiga
Perplaukite ryžius ir palikite kiaurasamtyje nuvarvėti ir apdžiūti (maždaug 15 min.).
Užkaiskite virdulį su vandeniu.
Į įkaitintą keptuvę ar prikaistuvį ant lydyto sviesto pakepinkite gvazdikėlius, kuminus ir juodgrūdę (maždaug 30 sek.).
Tada suberkite paruoštus ryžius ir maišydami mentele pakepinkite 2 min., kol ryžiai sugers riebalus ir taps tarsi permatomi.
Suberkite ciberžolę (jei naudosite) ir maišant pakepinkite dar 2 min.
Liepsną sumažinkite minimaliai ir lėtai supilkite karštą vandenį.
Pasūdykite, išmaišykite ir uždengus dangtį ant mažiausios kaitros virkite 15-20 min.
Skanausi ryžiai karšti. Dera kartu su troškiniais, padažais. Gero apetito!