Prieš keletą metų sorų kruopos buvo atrastos iš naujo, tik šį kartą įtarkavau daug kopūsto ir įdėjau smulkintos paprikos. Be abejo, pagardinau indiškais prieskonių mišiniais, ciberžole, juodgrūde, žolelėmis ir druska. Skonis nuostabus, o košė gaivi ir „lengva“. Įprastai bent kartą savaitėje ją ruošiu pusryčiams. Išmėginkite ir Jūs!
Reikės:
Sorų kruopų
Kopūsto
Pomidoro
Paprikos
Juodgrūdės sėklyčių
Ciberžolės
Prieskonių mišinio arba žolelių
Druskos, pipirų
Eiga:
Iš vakaro sorų kruopas gerai nuplaukite, užpilkite vandeniu ir palikite brinkti per naktį. Ryte kruopas perplaukite ir užpilkite dvigubu kiekiu vandens. Užkaiskite. Smulkiai supjaustykite kopūstą, pomidorą ir puse paprikos. Į užvirusias kruopas suberkite daržoves, juodgrūdės sėklas, ciberžolės, prieskonių mišinio (tiks Garam masala ar karis), druskos. Pavirti keletą minučių ir nukaitus palikti dar išbrinkti. Pagardinkite žolelėmis, sviestu ar aliejumi (tinka linų sėmenų, alyvuogių).
Skanaus ir į sveikatą!