Tai tarsi įprastas avinžirnių pašteto (hummus) receptas, tačiau panaudojus Young Living „+“ serijos eterinius aliejus, užtepėlei suteiks visiškai kitą skonių gamą.

Reikės:

4 v.š. alyvuogių aliejaus
5 lašai „Lemon+“ (citrinų) eterinio aliejaus
1 lašas „Peppermint+“ (pipirmėčių) eterinio aliejaus
225 g. virtų avinžirnių (galima naudoti konservuotus)
1/4 puodelio daržovių sultinio arba avinžirnių nuoviro
2/3 puodelio graikiško jogurto
2 v.š. pakepintų sezamo sėklų
1 a.š. maltų kuminų
1 česnako galvutės (vietoje česnako galima naudoti 1/4 a.š. kvapniosios ferulos (asafetidos) miltelių)
Sauja šviežių petražolių
Druska, pipirai

Eiga:

Avinžirnius išmirkyti per naktį. Ryte nupilti, perplauti ir užpylus šviežiu vandeniu bei pasūdžius išvirti (nuovirą pasilikite).
Sausoje keptuvėje pakepinkite 2 v.š. sezamo sėklų.
Į alyvuogių aliejų įlašinkite Young Living „+“ serijos citrinų ir pipirmėčių eterinius aliejus, išmaišykite.
Avinžirnius nukoškite (jei naudosite nuovirą vietoje daržovių buljono, jį pasilikite), suberkite juos į smulkintuvą.
Į smulkintuvą supilkite 1/4 puodelio daržovių buljono arba avinžirnių nuoviro, alyvuogių aliejų su eteriniais aliejais, 2/3 puodelio graikiško jogurto, 2 v.š. kepintų sezamo sėklų, 1 a.š. maltų kuminų, petražoles ir druską su pipirais.
Viską suplakite. Patiekite inde, viršų papuoškite smulkintomis petražolėmis ir virtais avinžirniais. Skanaus!

Su meile ir sveikatos linkėjimais,
Rolandas Augutis