Reikės:

150 g pilno grūdo speltos arba kvietinių miltų

150 g sijotų speltos arba kvietinių miltų

2 v.š. kmynų arba sezamo ar juodgrūdės sėklų

1 ½ a.š. rupios druskos

½ a.š. sodos ar kepimo miltelių

2 v.š. sviesto

175 ml vandens

Riebalų kepimui 

 

Eiga 

Dubenyje sumaišyti miltus, kmynus ar kitas sėklas, druską ir sodą (nugesinti). Tada įtrinkite sviestą ir įpilkite vandens. Minkykite, kol tešla taps vienalytė. Palikite keletai minučių. Įkaitinkite riebalus arba įjunkite orkaitę, jei norite kepti be riebalų (skoniais skirsis).

Iškočiokite tešlą į maždaug 1 cm storio plokštainį. Supjaustykite kvadratėliais ar rombais. Kepkite abi puses 4 - 5 min. Valgykite su sriuba arba paštetu.