Reikės:

600 – 700 g žalių pjaustytų daržovių (paprikų žiedelių, bulviu riekelių ar pan. (stambesnes: kalafijorus, brokolius reikia trumpai apvirti))

250 g. žirnių arba avinžirnių miltų

1 v.š. juodgrūdės sėklų

½ a.š. malto cinamono

¼ a.š. maltų raudonųjų pipirų

2 a.š. maltos kalendros

2 a.š. maltų indiškųjų kmynų (kuminų)

½ - 1 a.š. ciberžolės

¼ a.š. asafetidos

1 ½ a.š. druskos

½ a.š. sodos ar kepimo miltelių

250 – 300 ml šalto vandens

Riebalų kepimui fritiūre

Eiga

Į dubenį suberkite žirnių miltus ir sudėkite prieskonius, druską bei sodą (nugesinkite).

Lėtai pildami vandenį išmaišykite tešlą (turi gautis pakankamai tiršta).

Prikaistuvyje įkaitinkite riebalus gruzdinti.

Smulkintas daržoves dalimis berkite į tešlą ir jas apvoliojus dėkite į įkaitusius riebalus.

Gruzdinkite tik vienu sluoksniu keletą minučių, kol gražiai parus ir taps traškios.

Iškepusias daržoves išimkite ir palikite nusivarvėti.

Puikus užkandis šventiniam stalui. Galima valgyti su pomidoriniu, jogurtiniu ar kitu padažu. Galima valgyti kartu su ryžiais ar vienas.

Skanaus!