Reikės:

400 g avinžirnių
¼ stiklinės citrinos sulčių
¼ stiklinės vandens arba avinžirnių nuoviro
½ a.š. garam masalos
¼ a.š. asafetidos
½ a.š. paprikos miltelių arba ½ šviežios paprikos
¼ a.š. kumino sėklų
1 a.š. druskos
½ stiklinės Tahini pastos (sezamo)
½ a.š. ciberžolės
3 a.š. alyvuogių aliejaus

Eiga
Vakare užmerkiame avinžirnius. Ryte kelis kartus juos nuplauname po tekančiu vandeniu ir užkaičiame. Kai užvirs, nupilame vandenį ir užkaičiame vėl. Kol avinžirniai verda, pasigaminame Tahini (sezamo pastą). Jei skubate, galite nusipirkti jos parduotuvėje.
Kai jau pasigaminome Tahini, į mikserį dedame išvirtus avinžirnius ir likusius ingredientus. Gali būti, kad reikės daugiau vandens, pamatysite pagal tirštumą. Valgyti su duona arba čiapačiais. Skanaus!

Tahini pastai reikės:
3 š. sezamo sėklų (pakepintų, bet nebūtinai)
½ a.š. sezamo aliejaus
¼ a.š. druskos
¼ puodelio vandens

Eiga
Su mikseriu susmulkiname sezamo sėklas, įpilame sezamo aliejaus, druskos ir tuo metu iš lėto pilame vandenį, kol gausis vientisa tyrelė.

Kai jau pasigaminome Tahini, į mikserį dedame išvirtus avinžirnius ir likusius ingredientus.

Gali būti, kad reikės daugiau vandens, pamatysite pagal tirštumą. Valgyti su duona arba krekeriais.

Skanaus!