Reikės:

350 g džiovintų skaldytų žirnių

150 ml jogurto

200 ml vandens

½ raudonosios paprikos (supjaustytos)

2 v.š. šviežio tarkuoto imbiero

½ a.š. ciberžolės

1 ½ a.š. druskos

1 v.š. citrinos sulčių

1 v.š. ghi arba sviesto

1 ½ a.š. kepimo miltelių arba sodos

1 žiupsnelio asafetidos

2 v.š. sezamo sėklų

4 v.š. kokoso drožlių

4 v.š. šviežios kalendros arba 1 v.š. maltos kalendros

Eiga:

Atrodo, kad šiame recepte visko daug, bet gaminti tikrai  - labai paprasta.

Žirnius pamirkyti per naktį, ryte kelis kartus gerai nuplauti. Į didelį gilų indą sudėti žirnius, kokosą, sezamą, papriką, imbierą, sodą, druską bei asafetidą. Supilti jogurtą ir vandenį bei citrinos sultis.

Skardą ištepti ghi arba sviestu ir visą masę supilti. Kepti 180 °C, maždaug  1 val.  

Patiekti su jogurtiniu arba pomidoriniu padažu, arba grietine. Skanaus!