Reikės:

1 vidutinės cukinijos
2 – 3 vidutinių morkų
1 – 2 paprikų
2 bulvių
150 – 200 g slėgto panyro (saldaus pieno sūrio)
1 a.š. juodų (arba geltonų) garstyčių grūdelių
1 a.š. kuminų
½ a.š. garam masalos prieskonių mišinio (arba pagal jūsų pasirinkimą)
1 a.š. ciberžolės
1 a.š. druskos
1 – 1 ½ v.š. ghi arba aliejaus
Saujelės žalumynų (petražolės ar kalendros)

Eiga

Bulves su morkomis nuskutame ir nuplauname kartu su kitomis daržovėmis. Daržoves stambiai supjaustome kūbeliais. Morkas su bulvėmis galima dėti į atskirą indą.
Panyro sūrį taip pat supjaustome stambiais kūbeliais ( 1 – 1 ½ cm).
Puodą statome ant vidutinio dydžio liepsnos, įpilame ghi arba aliejų.
Riebalams įkaitus ugnį pamažiname, sudedame garstyčių grūdelius ir uždengiame dangtį, nes grūdeliais ims spragsėti. Po maždaug 1 minutės, tuo metu spragsėjimas jau turėtų būti liovęsis, dedame kuminus, po keletos sekundžių sudedame prieskonių mišinį (pvz.: garam masala), išmaišome ir suberiame pjaustytas morkas su bulvėmis. Gerai išmaišome, jei reikia įpilame ¼ - ½ stiklinės vandens. Tada suberiame ciberžolę, gerai išmaišome ir kartais pamaišant kepiname 10 – 15 min.
Suberiame likusias daržoves ir panyro kūbelius, troškiname iki daržovės suminkštės (jei reikia įpilame šiek tiek vandens).
Puodą nukaičiame, pasūdome, sudedame smulkintus žalumynus ir lengvai išmaišome. Patiekiame su ryžiais.
Skanaus!