Reikės:

5 vidutinės bulvės
½ vidutinio kalafioro, padalinto į žiedynėlius
1 puod. (100 g) nuto arba žirnių miltų
1,5 a.š. druskos
2 v.š. susmulkintos šviežios kalendros arba petražolių
1 a.š. tarkuoto šviežio imbiero
1 a.š. ciberžolės
1 a.š. garam masalos
¼ a.š. asafetidos
½ a.š. maltų juodųjų pipirų
ghi arba aliejaus kepimui fritiūre

Eiga

Nulupkite bulves ir padalinkite kalafiorą į stambius žiedynėlius. Daržoves nuplaukite ir sutarkuokite burokų trintuve.

Dubenyje sumaišykite tarkuotas daržoves, žirnių miltus, susmulkintą kalendrą ir visus likusius prieskonius. Gerai išmaišykite. Tarkuotų bulvių skysčio turėtų pakakti, kad visi komponentai suliptų.

Porą minučių tešlą minkykite, paskui suvoliokite iš jos 20-30 mažų rutuliukų.

Įkaitinkite ghi arba aliejų, kol ims rūkti, ir panardinkite į jį daržovių kukulius. Gruzdinkite 4-5 min., kol pasidarys rudai auksiniai ir traškūs. Nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.

Pastabos

Galima įdėti cukinijų bei morkų. Patiekti su padažu bei ryžiais.