Reikės:

500 g šparaginių pupelių
200 g morkų
1 – 2 raudonų paprikų
2 a.š. šviežio smulkinto imbiero (galima ir nedėti)
1 a.š. juodųjų garstyčių sėklų
½ a.š. indiškų kmynų (kuminų)
1 a.š. maltos kalendros
1 a.š. ciberžolės
¼ a.š. asafetidos
1 a.š. Sambhar (arba Garam masalos) prieskonių mišinio
1 – 2 v.š. Ghi arba aliejaus kepimui
1 ½ a.š. druskos
2 v.š. sviesto
Saujelė smulkintų petražolių arba šviežios kalendros

Eiga

Į vidutinio dydžio puodą sudėkite nuplautas ir per pusę perpjautas šparagines pupeles ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų per 2 pirštus.

Vandenį pasūdykite 1 a.š. druskos. Puodą uždenkite ir užkaiskite. Virkite maždaug 10 min. Išvirtas pupeles nukoškite, bet pasilikite ¼ puodelio nuoviro.

Kitame puode įkaitinkite ghi arba aliejų. Kai gerai įkais, suberkite garstyčias. Puodą būtinai uždenkite! Neišsigąskite, kai šios ims sproginėti ir šokinėti.

Kai liausis šokinėję, įberkite imbierą, vėliau kuminus, maltą kalendrą, asafetidą, ciberžolę bei prieskonių mišinį.

Trumpai pakepinę prieskonius, sudėkite supjaustytas morkas. Pakepinę morkas 5 min., sudėkite supjaustytą papriką, išvirtas šparagines pupeles, supilkite likusį pupelių nuovirą arba vandenį (jei pamiršote pasilikti nuoviro) ir troškinkite apie 10 min., kol morkos bus minkštos.

Įdėkite druskos, sviesto ir, atsargiai išmaišę, papuoškite žalumynais.