Reikės:

150 g. raudonųjų lęšių
150 g. geltonųjų lešių (galima naudoti vien raudonuosiu lęšius arba jūsų pasirinktus, tik atkreipkite dėmesį į jų virimo laiką)
400 g. pjaustytų pomidorų (galima naudoti konservuotus)
1 didelis raudonas smulkiai pjaustytas svogūnas (nebūtinai)
Sauja smulkiai pjaustyto šviežio imbiero
2 a.š. juodųjų garstyčių grūdelių
1 a.š. juodgrūdės sėklų
1 – 1 ½ a.š. maltos garam masalos
1 a.š. ciberžolės
1 a.š. kvapniosios ferulos (nebūtinai)
Druskos ir juodųjų pipirų
Karšto vandens arba daržovių sultinio
Šviežios kalendros arba petražolių
2 v.š. ghi arba aliejaus

Eiga

Lęšius nuplauname po tekančiu vandeniu ir paliekame nudžiūti. Supjaustome pomidorus, svogūnus, susmulkiname imbierą. Užkaičiame puodą, dedame riebalus ir jiems įkaitus dedame garstyčių grūdelius. Šiems pradėjus spragėti, sudedame juodrūdės sėklas ir trumpai pakepinus sudedame smulkintą imbierą, svogūną.
Pakepiname, kol šie gražiai apskrunda, o tada suberiame maltus prieskonius, gerai išmaišome ir sudedame lęšius bei smulkintus pomidorus. Išmaišome, užpilame karštu vandeniu, kad apsemtų per viena du pirštus, uždengiame ir paliekame troškintis ant mažos ugnies apie 30 min. Pabaigoje pasūdome, įdedame žalumynus. Galima pagardinti grietine, sviestu ar aliejumi pasirinktinai. Skanu valgyti su plokščiomis duonelėmis ar salotomis. Gero apetito!