Reikės:

¼ nulupto ir nuplauto saliero gumbo
2 nuskustų morkų, supjaustytų griežinėliais
½ raudonos saldžiosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir supjaustytos gabaliukais
½ tamsiai žalios nedidelės cukinijos, supjaustytos šiaudeliais
gabaliuko aitriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos
¼ šaukštelio asafetidos
¼ šaukštelio maltos ožragės
2-2 ½ šaukštelių druskos
¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų
½ šaukštelio ciberžolės
šaukštelio maltos kalendros
100 g avižinių dribsnių
1,75-2 l verdančio vandens
šviežių krapų ir petražolių
šiek tiek sviesto

Eiga

Saliero gumbą sutarkuokite burokine tarka.

Puodą, kuriame virsite sriubą, užkaiskite ir įdėkite šaukštelį ghi arba aliejaus. Pakepinkite ožragę, asafetidą, ciberžolę ir sudėkite aitriąją papriką.

Suberkite morkas bei saldžiąją papriką ir kepkite maišydami 3 minutes.

Sudėkite cukiniją ir tarkuotus salierus. Suberkite kalendrą ir juoduosius pipirus. Kepkite viską maišydami dar 5 minutes arba kol daržovės pradės skrusti prie dugno.

Užpilkite daržoves verdančiu vandeniu, sudėkite avižinius dribsnius, pasūdykite, uždenkite ir virkite 7 minutes.

Tuo metu nuplaukite ir smulkiai sukapokite žalumynus.

Puodą nukaiskite, sudėkite sukapotus krapus ir petražoles, išmaišykite, uždenkite ir leiskite pastovėti dar 5 minutes.

Pabaigoje įdėkite sviesto.