Reikės:

1 puod. žalių lęšių
3 vidutinio dydžio supjaustyti pomidorai
8 puod. vandens
3 a.š. druskos
2 a.š. rudo cukraus
½ a.š. ciberžolės
1 v.š. ghi arba aliejaus
1 a.š. kuminų (indiškų kmynų)
1 a.š. smulkiai supjaustyto šviežio imbiero (arba ½ a.š. malto džiovinto)
1 a.š. maltos kalendros
½ a.š. asafetidos
1 v.š. susmulkintos šviežios kalendros arba petražolių

Eiga

Lęšius gerai nuplaukite ir įdėkite į koštuvą, kad nusivarvėtų.

Įbėrę į vandenį druskos ir ciberžolės, jį užvirinkite. Suberkite į vandenį lęšius, uždenkite ir retkarčiais pamaišydami 30 min. virkite ant vidutinio karštumo liepsnos.

Kai lęšiai suminkštės, mažame prikaistuvyje įkaitinkite ghi arba aliejų ir keletą sekundžių pakepinkite kuminus.

Suberkite susmulkintą imbierą, maltą kalendrą ir asafetidą, sudėkite pomidorus. Maišydami kepkite 2-3 min.

Galiausiai keptus pomidorus su prieskoniais suverskite į lęšius, įdėkite cukraus ir nuolat pamaišydami virkite ant mažos ugnies, kol lęšiai visiškai išvirs.

Sriubą pagardinkite šviežia kalendra arba petražolėmis ir įdėkite šiek tiek sviesto.

Pastabos

Lęšius galima pakeisti ryžiais, tur dalu ar pan.