Reikės:

300 g žirnių (užmerktų iš vakaro)
2 ltr. vandens
Šviežio imbiero
2 morkų
1-2 paprikų
2 - 3 v.š. lydyto sviesto (ghi) arba aliejaus
3 v.š. grietinės
1 ½ - 2 a.š. kuminų (arba kmynų)
½ a.š. asafetidos
3 lauro lapų
1 ½ - 2 a.š. ciberžolės
1 a.š. garam masalos arba kito prieskonių mišinio (nebūtinai)
2 – 2 ½ a.š. druskos
1 a.š. cukraus

Eiga

Per naktį išmirkytus žirnius nuplauname 3 kartus, užverdame, nupilame ir vėl užpylę vandeniu užkaičiame.

Verdame 1 val. arba ilgiau, kol suvirs.

Ant ghi arba aliejaus pakepiname prieskonius: imbierą, lauro lapus, kmynus, garam masalą, asafetidą.

Po to sudedame sutarkuotas morkas ir smulkiai supjaustytas paprikas.

Kai morkos su paprikomis pasitroškina, jas kartu su visais prieskoniais sudedame į žirnius.

Įdedame druskos, truputį cukraus.

Ant keptuvės sausai pakepinam ciberžolę (labai trumpai), įdedam grietinės, išmaišom ir sudedame į sriubą.

Patiekiame su petražolėmis.