Reikės:

Padažui

1 a.š. kumino sėklų
¼ puodelio alyvuogių aliejaus
1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės ir 3 v.š. sulčių
1 – ½ v.š. medaus
¾ a.š. druskos
½ a.š. smulkinto imbiero
½ a.š. malto cinamono
¼ a.š. maltos kalendros
¼ a.š. prieskonių mišinio (garam masalos ar kt.)
¼ a.š. maltų kajeno pipirų
¼ a.š. asafetidos

Salotoms

450 g tarkuotų morkų
400 g virtų avinžirnių
1/3 puodelio razinų arba džiovintų slyvų
½ puodelio šviežių mėtų arba kalendros
½ puodelio kepintų migdolų skiedrelių

Eiga

Dideliame inde sumaišykite visus padažo ingredientus.

Į padažą sudėkite visus salotų ingredientus ir gerai išmaišykite, uždenkite ir pusvalandžiui pastatykite į šaldytuvą.

Išėmę iš šaldytuvo permaišykite ir papuoškite žalumynais. Patiekite šaltas. Skanaus!