Morkų pyragas

Reikės:

500 g. smulkiai tarkuotų morkų
250 g. cukranendrių cukraus
1 v.š. malto kardamono
125 g. sviesto (arba 250 g. aliejaus)
100 g. riešutų
150 g. džiovintų datulių
150 g. razinų
200 g. natūralaus jogurto ar rūgpienio
1 ½ a.š. sodos
300 g. pilnagrūdžių kviečių arba speltos ar ruginių miltų
300 g. sijotų speltos ar kvietinių miltų

 

Eiga

Smulkiai tarkuotas morkas sumaišome su cukrumi ir maltu kardamonu.
Paliekame valandai, kad ištirptų cukrus (galima keletą kartų permaišyti).
Belaukiant kol ištirps cukrus, jogurte nugesiname sodą, nuplauname džiovintus vaisius ir riešutus, ant ugnies ištirpiname sviestą.
Maždaug po valandos, į morkų masę suberiame nuplautus džiovintus vaisius ir riešutus, išmaišome.
Tada supilame jogurtą su su nugesinta soda bei ištirpintą sviestą. Viską gerai sumaišome ir beriame miltus. Tada dar kartą visą masę išmaišome, dedame į riebalais išteptą formą, pabarstome paviršių cukrumi ir pašauname į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame maždaug 40 min.

Skanaus!