Reikės:

300 g. avižinių miltų
200 g. sijotų kvietinių miltų (galima speltos)
100 - 150 g. razinų arba kitų džiovintų ar šviežių uogų (mėlynių, spanguolių)
200 ml. graikiško jogurto
apie 200 ml. vandens
30 g. ištirpinto arba lydyto sviesto
150 g. cukranendrių cukraus (galima keisti medumi arba bananų tyrę)
Žiupsnelio druskos
5 lašų kokybiško apelsinų eterinio aliejaus (naudoju Young Living su pliusu)
1 a.š. sodos

Eiga:

Abejus miltus suberkite į dubenį ir išmaišykite.
Kitame dubenyje nugesinkite sodą su jogurtu. Kai ši išputos, į jogurta suberkite cukrų, druską bei nuplautas razinas ar uogas ir gerai išmaišykite.
Į ištirpintą sviestą įlašinkite 5 lašus maistui skirto apelsinų eterinio aliejaus ir išmaišę supilkite į jogurtą.
Jogurtą supilkite į dubenį su miltais, išmaišykite ir po truputi pilkite vandenį maišydami, kol gausite grietinės tirštumo masę.
Keksiukų formas patepkite lydytu sviestu, tada į jas supilkite tešlą ir kepkite įkaitintoje iki 170-180 laipsnių orkaitėje 20 - 25 minutes.
Prie keksiukų tiks prieskonių arbata ⇒