Reikės:

300 g avižinių dribsnių

150 g speltos ar pilno grūdo kvietinių miltų

100 - 150 g cukranendrių cukraus

50 - 100 g razinų ar kitokių džiovintų vaisių

50 g kokoso drožlių

50 g saulėgrąžų

50 g sezamo

Galima dėti riešutų ar moliūgų sėklų

1 – 1½ a. š.  malto cinamono

1 ½ a.š. malto imbiero miltelių

½ a.š. tarkuoto muskato

200 ml aromatingo ar rafinuoto saulėgrąžų aliejaus (arba 150 g ištirpinto sviesto)

200 ml vandens

½ a.š. sodos ar kepimo miltelių

Žiupsnelio druskos

Eiga

Į indą suberkite visus produktus (sodą nugesinkite) ir gerai išmaišykite. Palikite 10 – 15 min.

Formuokite sausainukus ir dėkite į riebalai pateptą skardą (tarp sausainukų palikite tarpelius, nes jie truputi pučiasi).

Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 20 min.

Prie sausainukų tiks prieskoninė arbata. Skanaus!!!