Reikės:

250 g. avižinių dribsnių

100 g. speltos (arba paprastų) sijotų miltų

30 g. kokoso drožlių

30 g. sezamo sėklų

100 g. sviesto

1 a.š. sodos

2 – 3 vidutinių obuolių

150 g. cukranendrių cukraus

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio malto cinamono/kardamono

¼  puodelio kefyro ar rūgpienio

Eiga 

Nuplauname obuolius ir supjaustome juos kūbeliais. Suberiame į indą, užpilame cukrumi ir cinamonu, išmaišome. Po keltos minučių suberiame kokoso drožles, sezamą, druską.

Kefyre nugesiname sodą. Kai išputoja supilame į obuolius. Išmaišome. Suberiame avižinius dribsnius, miltus ir išlydytą sviestą. Gerai išmaišome. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 15 – 20 min.

Skanaus!