Reikės:

Reikia paimti du indus.

Į pirmąjį beriame:
1 kg. ruginių arba kvietinių pilno grūdo miltų
3 a. š. sodos
1 v.š. malto kardamono
2 v.š. malto cinamono
300 g. aguonų (galima dėti mažiau)
300 g. kokoso drožlių
Viską išmaišome ir paliekame.

Į antrąjį:
600 g. cukraus
350 g. aliejaus arba 300 g. sviesto
1 litrą pieno arba rūgpienio/kefyro
Maišome kol ištirpsta cukrus. Tada sudedame:
300 g. razinų
300 g. migdolų
Galima papildomai įdėti kitų džiovintų vaisių.

Eiga
Antrojo indo turinį supilame į pirmąjį indą ir gerai išmaišome.

Supilame į skardą pateptą riebalais, viršų pabarstome cukrumi ir cinamonu.

Kepame apie 1 val. 180º orkaitėje.