Reikės:

600 g bulvių

300 - 400 g saliero šaknies

100 ml pieno

100 – 150 ml daržovių nuoviro

40 g sviesto arba ghi

1 a.š. druskos

2 a.š. juodgrūdės sėklų (pakepintų sausai ant keptuvės )

Šluotelės žalumynų (petražolių, krapų)

Eiga 

Bulves ir saliero šaknį nuskuskite ir supjaustykite (salierus pjaustykite kiek smulkiau nei bulves).

Bulves ir salierus sudėkite į puodą ir įpilkite vandens tiek, kad daržovės būtų apsemtos.

Virkite, kol visiškai suminkštės.

Daržovėms verdant užkaiskite pieną. Mažoje keptuvėje pakepinkite juodgrūdės sėklas.

Išvirusias daržoves nukoškite (dalį nuoviro palikite), tada supilkite užvirusį pieną, nuovirą, sudėkite žalumynus, pasūdykite ir sugrūskite košę. Jei košė gavosi per tiršta, įpilkite daugiau nuoviro.

Prieš patiekiant košę ant viršaus uždėkite sviestą. Skanaus!