Reikės:

300 g basmati ryžių

750 ml vandens

1 a.š. juodgrūdės sėklų

½ a.š. indiškųjų kmynų (kuminų)

2-3 gvazdikėlių

½ a.š. ciberžolės (nebūtinai)

1 v.š. lydyto sviesto (ghi) arba aliejaus

1 - 1½ a.š. druskos

Eiga

Perplaukite ryžius ir palikite kiaurasamtyje nuvarvėti ir apdžiūti (maždaug 15 min.).

Užkaiskite  virdulį su vandeniu.

Į  įkaitintą  keptuvę  ar prikaistuvį  ant lydyto sviesto pakepinkite gvazdikėlius,  kuminus  ir  juodgrūdę (maždaug 30 sek.).

Tada suberkite  paruoštus ryžius ir maišydami mentele pakepinkite  2 min., kol ryžiai sugers riebalus ir taps tarsi permatomi.

Suberkite  ciberžolę (jei naudosite) ir  maišant pakepinkite  dar 2 min.

Liepsną sumažinkite minimaliai ir lėtai supilkite karštą vandenį.

Pasūdykite, išmaišykite ir uždengus dangtį ant mažiausios kaitros virkite 15-20 min.

Skanausi ryžiai karšti. Dera kartu su troškiniais, padažais. Gero apetito!