Reikės:

350 g. basmati ar kitų ryžių

1 v.š. išvalyto sviesto (ghi)

4 v.š. raudonųjų lęšių

1 a.š. juodųjų garstyčių

1 a.š. pankolio sėklų

1 smulkiai pjaustyto ankštinio pipiro be sėklų (nebūtinai)

1 a.š. smulkiai pjaustyto imbiero

700 ml vandens

250 ml jogurto

2 a.š. druskos

1 v.š. sviesto

Eiga

Ryžius nuplaukite, 15 min pamirkykite ir palikite nusivarvėti.

Prikaistuvyje įkaitinkite ghi ir suberkite garstyčių sėklas. Uždenkite.

Kai šios liausis spragėti, sudėkite lęšius, pankolio sėklas, ankštinį pipirą ir imbierą. Maišydami truputi pakepinkite.

Suberkite ryžius, išmaišykite. Trumpai pakepinkite, kol ryžiai sugers riebalus.

Supilkite vandenį, įdėkite druską ir užvirkite. Sumažinkite liepsną minimaliai ir virkite apie 20 min.

Tada supilkite jogurtą, įdėkite sviestą ir gerai išmaišykite. Puodą uždenkite, kad ryžiai sugertų skystį.

Atidenkite dangtį, išmaišykite, kad truputi nugaruotų, nukaiskite.

Skanaus!