Reikės:

200 g. žaliųjų lęšių

1 vidutinio dydžio morkos

¼ vidutinio dydžio kopūsto

½ paprikos

1 a.š. kuminų (galima nedėti)

1 a.š. prieskonių mišinio (pasirinktinai Garam masala, Pav Bhaji ar kt.)

½  - 1 a.š. maltos ciberžolės

½ a.š. asafetidos (galima nedėti)

½ a.š. maltų j.pipirų

Druskos pagal skonį

 

Eiga:

Lęšius vakare užmerkite vandenyje iki kitos dienos. Prieš gaminant, vandenį nupilkite, lęšius perplaukite ir įpylę truputi vandens sutrinkite elektrine trintuve (turi gautis grietinės tirštumo masė) .

Morką sutarkuokite burokine tarka, papriką supjaustykite kūbeliai, o kopūstą supjaustykite arba sutarkuokite smulkiai.

Į lęšių masę sudėkite smulkintas daržoves, druską bei prieskonius. Gerai išmaišykite, supilkite į riebalais pateptą skardą ir kepkite 30-40 min. 170 laipsnių karštyje. 

Iš šios masės galima kepti ir kotletus.

 

Skanaus!