Reikės:
200 g. žaliųjų lęšių
1 vidutinio dydžio morkos
¼ vidutinio dydžio kopūsto
½ paprikos
1 a.š. kuminų (galima nedėti)
1 a.š. prieskonių mišinio (pasirinktinai Garam masala, Pav Bhaji ar kt.)
½ - 1 a.š. maltos ciberžolės
½ a.š. asafetidos (galima nedėti)
½ a.š. maltų j.pipirų
Druskos pagal skonį
Eiga:
Lęšius vakare užmerkite vandenyje iki kitos dienos. Prieš gaminant, vandenį nupilkite, lęšius perplaukite ir įpylę truputi vandens sutrinkite elektrine trintuve (turi gautis grietinės tirštumo masė) .
Morką sutarkuokite burokine tarka, papriką supjaustykite kūbeliai, o kopūstą supjaustykite arba sutarkuokite smulkiai.
Į lęšių masę sudėkite smulkintas daržoves, druską bei prieskonius. Gerai išmaišykite, supilkite į riebalais pateptą skardą ir kepkite 30-40 min. 170 laipsnių karštyje.
Iš šios masės galima kepti ir kotletus.
Skanaus!