Reikės:

250 g sijotų kvietinių miltų (arba lygiomis dalimis pilno grūdo kvietinių/baltų kvietinių miltų)
150 ml vandens
½ a.š. druskos
2 – 3 v.š. ištirpinto sviesto

Eiga

Dideliame dubenyje sumaišome miltus su druska ir lėtai pildami vandenį sumaišome tešlą.

Ant lentelės gerai išminkome tešlą, apšlakstome vandeniu ir uždengę paliekame 30 min. ar ilgiau.

Kai tešla paruošta, imame keptuvę, geriau ketaus ar kitokią storu dugnu ir ją įkaitiname.

Tešlą paminkome ir padalinę į maždaug 15 dalių suformuojame rutuliukus.

Ant lentelės pabėrę truputi miltų plonai iškočiojame ir kepame sausoje keptuvėje.

Kai paviršiuje atsiras mažos pūslelės, paplotėlį apverskite ir kepkite kitą pusę.

Kai šis ims pūstis, išimkite iš keptuvės ir žnyplėmis paėmę jį palaikykite virš ugnies, kol išsipūs.

Tada dėkite jį į lėkštę ir viršutinę pusę patepkite sviestu.

Paplotėliai skaniausi šilti, todėl patiekite kai tik iškeps arba laikykite pridengę, kad išliktų minkšti.