Rytais, kai norisi ko nors lengvo, skanaus, sotaus ir sveiko, visada renkamės žaliuosius kokteilius. O ir pagaminti juos paprasta bei greita. Nors ruduo jau atėjo, bet darže turime ir aviečių, ir cukinijų. Kol pievos žalios rasime ir kiaulpienių, garšvų, dilgėlių lapų. Šįkart į kokteilį lašinome pipirmėčių bei levandų eterinius aliejus. Naudojame „Young Living“ eterinius aliejus su „+“ ženkliuku, kurie yra ir maisto papildas, ir skirti pagardinti maistui. Kokteilio dažniausiai išgeriu porą stiklinių, tad šį kartą norėjau pamėginti skonį su levanda ir pipirmėte. Pirmąją stiklinę išgėriau pagardinęs 1 lašeliu levandų eterinio aliejaus. Skonis buvo nepkartojamas, nors ir labai kvapnus, bet su charakteringu levandai karstelėjimu, tačiau labai lengvas. O į antrąją kokteilio stiklinę įlašinau 1 lašelį pipirmėčių eterinio aliejaus. Šįkart skonis buvo labai intensyvus, vėsinantis, gaivinantis ir suteikiantis energijos. Sakoma, kad 1 lašelis pipirmėčių eterinio aliejaus atstoja vieną puodelį kavos!

Kokteilio sudėtis:

Šviežios avietės
Bananas
Dilgėlių lapai
Džiovintos datulės
Graikiniai ir lazdynų riešutai
Maltos sezamų, linų sėmenų, kanapių bei saulėgrąžų sėklos
Graikinių riešutų augalinis pienas
Truputis vandens
Na, ir „Young Living“ levandų bei pipirmėčių eteriniai aliejai skirti maistui praturtinti

Eiga:

Į smulkintuvą įpyliau truputi vandens, subėriau riešutus ir džiovintas datules. Maždaug po pusės minutės smulkintuvas susmulkino produktus ir tada subėriau uogas, dilgėlių lapus, įdėjau bananą, maltas sėklas ir įpyliau graikinių riešutų pieno. Palaikiau įjungtą smulkintuvą maždaug 1 minutę ir kokteilis buvo paruoštas.
Tada supyliau į stiklines, į vieną jų įlašinau 1 lašelį levandų, o į kitą - pipirmėčių eterinio aliejaus. Įšmaišiau ir skanavau... Mmmm...
Visada atminkite, jog eteriniai aliejai negali turėti sąlyčio su plastiku. Eterinius aliejus galima pilti tik į stiklo ar nerūdijančio metalo indus.

 

Su meile ir sveikatos linkėjimais, Rolandas A.